Appelzorg op afstand voor je Mac

Soms is het niet nodig dat ik persoonlijk aanwezig ben voor het oplossen van je Mac problemen. In veel gevallen is het mogelijk om op afstand mee te kijken op jouw computer en kan ik je op die manier helpen.

Een bekend programma dat dit mogelijk maakt is TeamViewer. 

Dit programma is veilig.  Inloggen van buitenaf is pas mogelijk als je zelf toestemming geeft. Je kunt te allen tijde je Mac zelf besturen of meekijken bij alles wat er gebeurt. Je kunt de sessie ook op elk gewenst moment afsluiten. Tenzij je zelf weer een nieuwe sessie start en weer toestemming geeft kunnen onbevoegden nooit in jouw computer komen.

Om besturing op afstand mogelijk te maken is het wel noodzakelijk eerst het programma TeamViewer te installeren en in te stellen voor gebruik. Het programma is gratis voor particuliere gebruikers.

Hieronder leg ik uit hoe je dit kan doen. Let wel, het gaat hier om een installatie van de meest recente versie van TeamViewer, hou rekening met de compatibiliteit van jouw macOS versie. Oudere versies macOS kunnen mogelijk niet meer worden ondersteund.

TeamViewer installeren

1.

Ga naar https://www.teamviewer.com/nl/ en klik op de groene knop “Gratis downloaden”. Indien je Mac verzoekt om jouw toestemming voor deze download, dan kan je dit toestaan. De download zal vervolgens automatisch starten.  Dat duurt enkele seconden.

2.

Ga vervolgens naar je downloads map (Finder >> Downloads) vind het bestand “Teamviewer.dmg” en dubbelklik om deze te openen.  

3.

Er opent zich nu een blauw venster zoals hieronder. Dubbelklik het pakket icoontje om TeamViewer te installeren. 

4.

Het installatieprogramma wordt gestart, doorloop de stappen, accordeer de licentieovereenkomst en klik op “installeer”.

 

5.

Als je Mac daarom vraagt gebruik je Touch ID of voer je het wachtwoord in van je Mac gebruikersaccount.

6.

Teamviewer zal nu installeren

en zodra dit proces is voltooid automatisch openen. Als dit niet het geval is kan je TeamViewer vinden en starten in Finder >> Apps (Programma’s).

Gefeliciteerd! Het moeilijkste gedeelte is gelukt! Het enige wat je nu nog moet doen is wat zaken instellen, zodat degene die straks inlogt ook jouw cursor kan besturen en kan zien wat jij ook ziet. Dit doe je als volgt:

7.

Als Teamviewer open staat ga je in het TeamViewer menu naar Help >> Systeemtoegang controleren, zoals hieronder afgebeeld. 

8.

Open in deze lijst “Systeemtoegang controleren” zoals hieronder afgebeeld. Het is de bedoeling dat jouw scherm er zo uit gaat zien zoals in de afbeelding hieronder:

Zowel “Schermopname” als “Toegankelijkheid” moeten zijn “Toegestaan” en voorzien zijn van een groene stip. Indien je bij één of beide “Geweigerd” (rode stip) ziet, klik je op de knop “Toegang vragen”. Het “Beveiliging en privacy” venster van Systeemvoorkeuren opent nu.

9.

Indien je onderstaand venster te zien krijgt: “TeamViewer wil deze computer besturen..” klik dan op “Open Systeemvoorkeuren”.  

10.

Het “Beveiliging en privacy” venster van Systeemvoorkeuren opent nu. Om hier instellingen te kunnen aanpassen, is het eerst nodig het slotje linksonder het venster te openen. Klik daarom op het slotje en voer het wachtwoord in van jouw Mac’s gebruikersaccount als daarom gevraagd wordt.

11.

Vervolgens selecteer je links in het venster zowel “Toegankelijkheid” als “Camera” en zet je in beide gevallen in de lijst rechts een vinkje voor TeamViewer, zoals onder afgebeeld.

Je TeamViewer is nu naar behoren ingesteld en hiermee kan ik je op afstand helpen. Kom je er toch niet helemaal uit of heb je andere vragen? Contact mij.

© 2020 Appelzorg. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *