macOS Catalina upgrade- lees dit eerst

Onlangs is macOS Catalina uitgekomen. Een nieuwe upgrade met veel mooie veranderingen en verbeteringen. Ondanks al dat moois wil ik je adviseren om te wachten met deze upgrade totdat je jezelf ervan hebt overtuigt dat alles zal werken zoals je zou willen. En wel om de volgende reden:

Het kan zijn dat na de upgrade sommige oudere programma’s niet meer openen. Het gaat hierbij om alle 32-bits programma’s. Catalina zal nl. alleen nog maar 64-bits programma’s ondersteunen.

Voorbeelden van programma’s die niet werken in Catalina:

  • Microsoft Office 2011 (upgrade bijv. naar Office 2019)
  • Adobe Creative Cloud 2018 of eerder
  • Adobe CS5 en CS6 en Microsoft Office 2011
  • Apple Aperture

Ik raad ook (semi-)professionele Apple-gebruikers aan om bij softwarefabrikanten na te gaan of (en hoe) alle workflow-relevante software compatibel blijft met Catalina. Ook 64-bits programma’s die gebruik maken van 32-bits componenten of plugins kunnen namelijk problemen geven. Breng daarom alles in kaart en upgrade niet overhaast. 

Check je systeem op verouderde software

Je kunt ook zelf checken welke programma’s er verouderd zijn, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. In Mojave doe je dit als volgt:

  1. Ga naar het Apple logo  linksboven in je menubalk en klik op “Over deze mac”.
  2. In het tabblad “Overzicht” klik je onderin op “Systeemoverzicht”.
  3. In de lijst links scrol je naar beneden en klik je op “Verouderde software”. Je ziet nu een lijst van programma’s die niet meer zullen werken in Catalina.

Bij een ouder macOS vind je geen “Verouderde software” maar kijk je in hetzelfde menu onder “Programma’s”. Kijk nu in de kolom  “64-bits”. Elk programma waar NEE staat in deze kolom is 32-bits en dus niet compatibel in Catalina.

Heb je alles gechecked en ben je zeker van je zaak? Dan kan je natuurlijk upgraden. Maak altijd een Time Machine backup van je systeem voor je de upgrade doet. 

Heb je nog vragen? Contact mij.

© 2019 Appelzorg. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *